Frapaneca: Λάθη κατά την παρασκευή του στιγμιαίου καφέ

 In BLOG

Το ότι παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασκευαστεί και λάθος. 

Ειδικά όταν ο καφές που έχεις μπροστά σου είναι φτιαγμένος από τους πιο εκλεκτούς κόκκους, όπως ο Frapaneca, χρήζει προσοχής ώστε να σου αποδώσει τη γεύση που πρέπει.

Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια από τα πιο συχνά λάθη κατά την παρασκευή του, ώστε να τα αποφύγεις και να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, στη στιγμή!

1. Δεν χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα καφέ

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι η λάθος δοσολογία. Η υπερβολική ποσότητα κάνει τον καφέ πικρό και «βαρύ», ενώ η πολύ μικρή τον κάνει νερουλό και άτονο. Η ιδανική ποσότητα για τον δικό μας στιγμιαίο καφέ Frapaneca είναι 5-7 γραμμάρια, ανάλογα με την ένταση που προτιμάς.

2. Χρησιμοποιείς νερό με λάθος θερμοκρασία

Το νερό που βράζει αμέσως μπορεί να «κάψει» τον καφέ και να αλλοιώσει το άρωμά του. Άφησε το βραστό νερό να πέσει για μερικά δευτερόλεπτα γύρω στους 85–90°C. Για κρύο καφέ, προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όχι παγωμένο, ώστε να διαλυθεί καλύτερα το προϊόν.

3. Δεν χτυπάς σωστά τον καφέ

Ειδικά στον φραπέ, το χτύπημα είναι κρίσιμο για την υφή. Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα νερού όταν χτυπάς τον καφέ για να πετύχεις πιο πλούσιο και σταθερό αφρό. Αν προσθέσεις πολύ νερό από την αρχή, ο αφρός θα γίνει αδύναμος και θα «πέσει» γρήγορα.

4. Χρησιμοποιείς κακής ποιότητας νερό

Το νερό αποτελεί το 98% του ροφήματος. Αν έχει έντονη γεύση χλωρίου ή άλατα, θα επηρεάσει άμεσα τον καφέ σου. Προτίμησε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για πιο καθαρή και σταθερή γεύση.

5. Προσθέτεις πάγο τη λάθος στιγμή

Στον κρύο στιγμιαίο καφέ ή φραπέ, ο πάγος πρέπει να μπει αφού έχεις δημιουργήσει τον αφρό και έχεις προσθέσει το νερό. Αν μπει νωρίτερα, ρίχνει την ένταση και χαλάει την υφή.

6. Δεν αποθηκεύεις σωστά τον στιγμιαίο καφέ

Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, όλων των καφέδων. Αν ο καφές μείνει ανοιχτός ή κοντά σε πηγές ατμού (π.χ. πάνω από τον νεροχύτη), θα σβολιάσει και θα χάσει το άρωμά του. Φύλαξέ τον σε αεροστεγές δοχείο, σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Έτσι απλά λοιπόν θα αναβαθμίσεις στη στιγμή τον καφέ σου και θα τον απολαύσεις όπως πραγματικά του αξίζει. 

Γεμάτο σώμα, έντονο άρωμα και ισορροπημένη γεύση είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Frapaneca από την πρώτη γουλιά, έτοιμοι να πιούμε;

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search