Ποιος είναι ο καλύτερος κόκκος για την παραγωγή στιγμιαίου καφέ
Δύο τύποι κόκκων χρησιμοποιούνται πιο συχνά για την παραγωγή καφέ, ο arabica και ο robusta. O Arabica είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος κόκκος, αποτελεί περίπου το 70% της παγκόσμιας παραγωγής, και είναι ο πιο ακριβός, με πιο γλυκιά γεύση και απαλό φινίρισμα. Ο Robusta είναι ισχυρότερος και λιγότερο ακριβός από τον Arabica, και διακρίνεται για τις πικρές του νότες και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
Ο τρίτος τύπος κόκκου που είναι πιο διαδεδομένος στις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, και την Ινδονησία, είναι ο liberica και αποτελεί περίπου το 3% της παγκόσμιας παραγωγής. Καλλιεργείται κυρίως στη Λιβερία, εξού και το όνομά του, και προέρχεται από μεγάλους καρπούς που απελευθερώνουν νότες καπνιστού, γεύσεις ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας όταν καβουρδιστούν. Η ιδιαιτερότητα στη γεύση και η ένταση δεν ενδείκνυνται για κάθε γευστική παλέτα, όμως αξίζει να τον δοκιμάσεις εάν βρεις την ευκαιρία! Η ποικιλία Liberica περιέχει περίπου 0.5-1.8% καφεΐνη.
Όταν παρασκευάζεται ο στιγμιαίος, χάνεται αρκετή ποσότητα καφέ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, επομένως ένας φθηνότερος κόκκος, όπως ο Robusta, είναι σημαντικός για τον παρασκευαστή, σύμφωνα με το Coffee Magazine. Και όπως σημειώνει το Taste of Home, η πιο δυνατή, πιο πικρή γεύση των κόκκων Robusta είναι ιδανική για στιγμιαίο καφέ.
Ο δικός μας στιγμιαίος καφές Frapaneca προέρχεται από τους καλύτερους κόκκους της Ινδίας και της Τανζανίας, και σε μεταφέρει στη στιγμή εκεί!
Οι τάσεις πλέον στον καφέ έχουν αλλάξει, και ο στιγμιαίος ξανακερδίζει έδαφος και αποκτά νέα και βελτιωμένη γεύση και προέλευση.
Οι στιγμιαίοι καφέδες της νέας γενιάς λοιπόν εκτός από εξαιρετική γεύση, παρέχουν ευκολία στον χρήστη καθώς πλέον συσκευάζονται σε πολλές εκδοχές, όπως ατομικά φακελάκια, σακουλάκια και ακόμη και φακελάκια του τσαγιού — συσκευασία ιδανική για ταξίδια.
Έτσι λοιπόν μπορείς να απολαμβάνεις τον κρύο φραπέ σου όπου και αν βρίσκεσαι.
Στη συσκευασία του Frapaneca τα πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα θυμίζουν ανατολές σε τροπικά τοπία, ενώ το βαθύ μαύρο φόντο τονίζει την ένταση και την αποφασιστικότητα πίσω από κάθε επιλογή καβουρδίσματος. Δεν είναι ένας ακόμη στιγμιαίος καφές.
Δεν είσαι ακόμη ένας που απλά πίνεις καφέ.
Είσαι ένας πραγματικός γευσιγνώστης και σου αξίζει ο καλύτερος καφές.
